Een disco zonder geluidsoverlast

Als er als onderdeel van een personeelsfeest een DJ wordt ingehuurd om de mogelijkheid te geven te dansen, zorgt dat voor flink wat geluid. Degenen die niet willen dansen vinden dat vervelend, want zij kunnen niet meer praten met collega’s. Een silent disco huren is dan een ideale oplossing. Wie wil dansen haalt een draadloze koptelefoon op om op de dansvloer naar de DJ te luisteren. De overige gasten kunnen ondertussen ongestoord borrelen of praten met hun collega’s. Het enige wat ze merken van de dansers is, dat het er een beetje raar uitziet als mensen staan te bewegen op muziek die alleen zij zelf kunnen horen.

Is een DJ overbodig geworden?

Bij een silentdisco huren kies je een pakket uit met een zender en een aantal koptelefoons. De kosten daarvan liggen tussen enkele tientjes en een paar honderd euro, afhankelijk van het gehuurde aantal koptelefoons. Het hele pakket wordt per post toegezonden en mag twee dagen worden gebruikt. Bij een standaardpakket is geen DJ inbegrepen. De muziek moet je zelf draaien vanaf een laptop, mengtafel of een ander audiosysteem. Als je gebruik wilt maken van een externe DJ kan die wel worden bijgeleverd, maar dat heeft gevolgen voor het tarief van de silentdisco. In tegenstelling tot bij een traditionele DJ-installatie is er bij een silentdisco dus niet per se een DJ inbegrepen.

Hoe werkt een silentdisco?

Bij een silentdisco wordt er dansmuziek gedraaid, die via een zender wordt verzonden naar de dansvloer. Degenen die een draadloze koptelefoon op hebben kunnen de muziek horen en daarop gaan dansen. Wie geen zin meer heeft om te dansen kan de koptelefoon inleveren en iets anders gaan doen. Het is bij een silentdisco mogelijk om met maximaal drie DJ’s tegelijk muziek te draaien. De dansers kunnen met een knop op hun koptelefoon kiezen naar welke DJ ze willen luisteren.